Ron Cramer van de firma Coolrec is de man die het allemaal ‘managet’ voor de leveranciers van technologische apparatuur, het gecontroleerd en verantwoord inzamelen en verwerken van de apparatuur die aan het einde van de levenscyclus is.

Tijdens de RTA-deelnemersbijeenkomst, met stakeholders, op 12 april in Dordrecht, zette Ron het ‘gelikt’ neer. Kom maar op met de apparatuur. Ook al vermoed je dat er misschien nog data in is opgeslagen die misschien onder de nieuwe wetgeving op bescherming van persoonsgegevens valt.

Nee, je hoeft niet per sé weer een verwerkingsovereenkomst af te sluiten. Het kan gewoon bij jou op het terrein gebeuren, onder jouw eigen directe controle en verantwoordelijkheid, via de mobiele shredder. Natuurlijk is het een gedeelde verantwoordelijkheid, Ieders Pakkie An. Juist als je als goed wilt doen, waterdicht en traceerbaar wilt regelen, juist dan is het zaak dat je elkaar vertrouwd. Je moet elkaar vertrouwen dat alles wat je doet en misschien ‘overdreven’ lijkt, ook werkelijk noodzakelijk is en onverantwoord om het niet te doen. Vertrouwen dat jouw partners in de keten geen oogkleppen-op-zakkenvullers zijn.

Elkaar in de ogen kijken hoort daar bij. Dat deden we op 12 april.

Ron Cramer tijdens de RTA Workshop”Ieders’ pakkie an” bij Coolrec

 

auteur: Kees Groeneveld